Jessica Chastain kruipt in de huid van Marilyn Monroe

Actrice Jessica Chastain zou de rol van Marilyn Monroe vertolken in ‘Blonde’, de nieuwe biopic over het icoon van de jaren vijftig van regisseur Andrew Dominik.

Regisseur Andrew Dominik liet in februari al vallen dat hij Jessica Chastain graag in de rol van Marilyn Monroe zag in zijn biopic ‘Blonde’, maar volgens The Wrap zouden nu ook andere bronnen dit bevestigd hebben. Jessica Chastain heeft al twee Oscarnominaties op haar naam staan.

Intiem portret

‘Blonde’ is gebaseerd op de biografie die Joyce Carol Oates in 2000 schreef en daarmee een finalist werd voor de Pulitzerprijs en de National Book Award van Amerika. In de biografie schetst ze het leven van de vrouw achter de celebrity en probeert zo een intiem portret van de jonge Marilyn Monroe te maken, die haar identiteit bleef veranderen tot ze haar sterrenstatus in de jaren vijftig bereikte.

Andrew Dominik kondigde in 2010 aan de film te willen maken en heeft al een script klaarliggen. Productiehuis Plan B van Brad Pitt en Dede Gardner zal ‘Blonde’ producen. Naomi Watts zou eerder aan het project gelinkt zijn, maar Jessica Chastain zou nu toch de actrice zijn die Monroe gaat vertolken. De opnames van de film staan gepland voor deze zomer, zodat hij in 2015 in de bioscoop te zien zal zijn.

‘My Week with Marilyn’

De biografie van Joyce Carol Oates werd in 2001 al eens vertaald naar een tv-miniserie voor CBS met de Australische Poppy Montgomery, gekend als Samantha Spade in ‘Without a Trace’, in de rol van Marilyn Monroe. Ook Michelle Williams kroop al in de huid van Monroe voor de recentere film van 2011 ‘My Week with Marilyn’, waarin regisseur Simon Curtis focust op Colin Clark, een werknemer van producer Laurence Olivier, die vertelt over de tijd die hij met Monroe doorbracht. (FL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content