Jennifer Lawrence is meest winstgevende actrice van 2013

© Reuters

Niemand die in 2013 op aarde vertoefde zal raar opkijken van het nieuws dat Jennifer Lawrence de meest winstgevende actrice van het jaar was. De 23-jarige ster kwam als nummer een uit de bus bij de jaarlijkse enquête van Quigley Publishing Company.

Met haar rollen in ‘The Hunger Games: Catching Fire’ en ‘American Hustle’ wist Jennifer Lawrence heel wat mensen naar de bioscoop te lokken. Volgens de enquête van Quigley Publishing Company, die bioscoopeigenaren en inkopers van films vragen welke acteurs en actrices het meeste geld opbrachten, bracht Lawrence in 2013 het meeste geld in het laatje.

Sandra Bullock, die in 2013 in ‘Gravity’ en ‘The Heat’ speelde, wist de tweede plaats te veroveren. De eerste plaatsen waren dus weggelegd voor vrouwelijke filmsterren, maar op nummer drie prijkte Bradley Cooper die naast Lawrence een rol vertolkte in ‘American Hustle’.

In 2012 noemde Quigley Jennifer Lawrence en Joseph Gordon Levitt nog ‘de sterren van morgen’. Ook Variety roemde de actrice als een van de meest invloedrijke mensen uit 2013.

In 2014 mogen we Lawrence nog verwachten in ‘Serena’, ‘X-Men: Days of Future Past’ en deel 1 van ‘The Hunger Games: Mockingjay’. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content