Javier Bardem zo goed als zeker in ‘The dark tower’

De Spaanse acteur Javier Bardem staat op het punt om een contract te tekenen met Universal Pictures voor een rol in de driedelige verfilming van Stephen Kings ‘The dark tower’.

‘The dark tower’ is een 7-delige fantastische horrorserie, geschreven door ’s werelds meest gekende auteur. Naast de trilogie zou er tussen elke film ook een miniserie van de boeken op de televisie verschijnen. Zowel de films als de serie worden door Ron Howard geregisseerd. 17 mei 2013 zal de rolprent in de filmzalen te zien zijn.

Javier Bardem zou de rol van de explosieve Roland Deschain vertolken die op zoek gaat naar de donkere toren. Als hij die vindt, kan hij de westerse beschaving redden van verval. Op zijn zoektocht loopt hij zowel goede als kwaadaardige personages tegen die hem al dan niet op de juiste weg willen helpen.

Bardem heeft de laatste vijf jaar in de filmindustrie zijn naam op de wereldkaart gezet met zijn rol in de meeslepende thriller ‘No country for old men’ van de Coen Brothers in 2007. Zijn vertolking werd met een Oscar voor beste mannelijke bijrol beloond. In 2010 schitterde hij in het drama ‘Biutiful’ van de Mexicaan Alejandro Gonzalez Iñárritu. De film kreeg een Oscarnominatie.

Roddels doen de ronde dat de Spanjaard naast Daniel Graig en misschien zelfs Ralph Fiennes in de nieuwe James Bondfilm ‘Bond 23’ te zien zal zijn. De release van de 007-film is in België gepland voor het najaar van 2012.

Julie Herreman

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content