Javier Bardem speelt schurk in nieuwe Bondfilm

© Reuters

Wij waren al bang voor Javier Bardem toen hij meedeed in ‘No Country For Old Men’ van de Coen broers. Nu doet de Spaanse acteur er nog een schepje bovenop door de schurk te gaan spelen in de nieuwe James Bond film.

De geruchten gingen al langer dat Bardem benaderd zou zijn geweest voor een rol in de nieuwste aflevering in de Bond-franchise. Nu bevestigt de acteur zelf zijn rol als villain, steevast 007’s tegenstander in het verhaal.

In een interview met het Amerikaanse ABC, praatte de acteur over zijn herinneringen aan de filmreeks. ‘Ik ging altijd met mijn ouders kijken’, vertelt hij. ‘Ik zag ze allemaal, dus dat ik er nu zelf deel van mag uitmaken, doet me veel plezier.’

De voorbije jaren speelde Bardem hoofdzakelijk mee in meer romantische films, denk maar aan Vicky, Christina, Barcelona van Woody Allen. Nu opteert hij dus weer voor de rol als slechterik. In de vorige twee films namen de Deen Mads Mikkelsen en de Fransman Mathie Almaric de honneurs waar. Met Bardem wordt het rijtje buitenlanders dus mooi aangevuld.

In Bond nummer 23, gepland voor 2012, wordt de geheim agent opnieuw gespeeld door Daniel Craig, die sinds 2006 verbonden is aan 007. De film zelf wordt geregisseerd door Sam Mendes, bekend van ‘American Beauty’ en ‘Revolutionary Road’, en zou volgens de geruchten ‘Carte Blanche’ heten. Dat wordt echter ontkend door productiebedrijf Eon Productions. De titel ‘Skyfall’ lijkt meer kans te maken. Distribueur Sony Pictures liet namelijk verschillende domeinnamen op internet met die titel opkopen. (TS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content