Japan Square filmfestival: cinema uit het land van de rijzende zon

© The Birth of Saké

Van 9 tot en met 13 maart wordt de Gentse Studio Skoop omgetoverd tot thuisbasis van het Japan Square Filmfestival. Vijf dagen lang schotelt de organisatie u de beste Japanse cinema voor.

Japan ligt minder ver dan u denkt. Binnenkort hoeft u België niet te verlaten om u te laten onderdompelen in het land van de rijzende zon. Op woensdag 9 maart start namelijk het vijfdaagse Japan Square Filmfestival in de Gentse Studio Skoop.

Starten doet het Japan Square Filmfestival met ‘The Birth of Saké’, een documentaire over de bijna uitgestorven artisanale productie van saké, een Japanse alcoholische drank op basis van rijst.

Naast een scala van Japanse (animatie)films en documentaires, laat de organisatie van het festival u nog op allerhande manieren kennismaken met de Japanse cultuur. Denk sakédegustaties, een knutselmiddag voor kinderen en Japanse lunch. (JL)

Het Japan Square Filmfestival vindt plaats van 9 tot en met 13 maart in Studio Skoop Gent. Meer info vindt u op de website van de organisatie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content