James Gandolfini in Roskams Animal Rescue

Michaël R. Roskam heeft voor zijn Amerikaanse debuutfilm Animal Rescue alweer een grote naam gestrikt. James ‘Tony Soprano’ Gandolfini heeft immers een rol in de prent versierd.

Eerder werden Tom Hardy en Noomi Rapace al aangekondigd voor Animal Rescue. Beiden zijn ze momenteel erg gewild in Hollywood. Hardy door het succes van The Dark Knight Rises, en Rapace sinds ze furore maakte als Lisbeth Salander in de Zweedse verfilming van de Millenniumtrilogie van Stieg Larsson. Haar buitenaards uitstapje op de set van Ridley Scott’s Prometheus legt haar zeker geen windeieren.

Animal Rescue is gebaseerd op een kortverhaal van Dennis Lehane en volgt een getroebleerde man uit het gure Amerikaanse Boston. Hij probeert zijn criminele verleden van zich af te schudden en doet er alles aan om door de buitenwereld als een goed man te worden gezien. Wanneer hij een puppy uit een container redt, krijgt hij het echter aan de stok met diens baasje en is het hek wederom van de dam.

Ook ons bekendste exportproduct Matthias Schoenaerts zal in de film te zien zijn. Na Rundskop zullen Schoenaerts en Roskam dus opnieuw samen op de tandem zitten. Welke rol James Gandolfini exact zal spelen, is nog niet bekend. Het afgelopen jaar speelde hij mee in onder meer Killing Them Softly, Zero Dark Thirty en Not Fade Away. De acteur is bij het grote publiek vooral bekend als maffiabaas Tony Soprano uit de bejubelde HBO-reeks The Soprano’s. Als pater familias won hij meer acteerprijzen kreeg dan hem lief is.

Voor Tom Hardy en Noomi Rapace zal het de tweede keer zijn dat ze samen op de set staan. Het duo staat ook gepland om samen op te duiken in de opkomende thriller Child 44. (TR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content