J.K. Rowling schrijft 3 filmscenario’s

J. K. Rowling © Reuters

De Britse schrijfster J.K. Rowling, die eerder al tekende voor de succesvolle saga over de tovenaarsleerling Harry Potter, werkt aan scenario’s voor drie nieuwe films. De bedoeling is dat de films, die eveneens over tovenaars en magische figuren zullen gaan, vanaf 2016 op het witte doek verschijnen.

Dat hebben de Warner Bros Studios laten weten.

De eerste prent, Fantastic Beasts, wordt gerealiseerd door David Yates, die ook bij de laatste vier Harry Potter-films achter de camera stond. Het verhaal speelt zich af in de tovenaarswereld en gaat over magische figuren en personages die geïnspireerd zijn op het universum van Harry Potter.

In 2018 komt dan een tweede film uit en de laatste prent in de reeks is gepland voor 2020, aldus Warner Bros. Wie de twee andere films zal regisseren is niet bekend en ook over de cast werd niets gelost.

De boeken over Harry Potter verschenen tussen 1997 en 2007 en werden succesvol verfilmd, met in de hoofdrollen acteur Daniel Radcliffe als Harry, Emma Watson als Hermione Granger en Rupert Grint als Ron Weasley.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content