Italiaanse posters van ’12 years a slave’ zijn ‘bedrieglijk’

Vreemd: de keuze om op de Italiaanse filmposters van ’12 years a slave’ te focussen op figurant Brad Pitt in plaats van hoofdrolspeler Chiwetel Ejiofor. Door de heisa heeft filmproducent Lionsgate ze allemaal laten verwijderen.

Het historisch drama ’12 Years A Slave’ handelt over een vrije zwarte man uit New York die in het Amerika van voor de Burgeroorlog wordt ontvoerd en verkocht als slaaf. Regisseur Steve McQueen wist voor zijn film een sterrencast te verzamelen, maar de hoofdrol wordt duidelijk vertolkt door Chiwetel Ejiofor, de Britse acteur met Nigeriaanse roots, terwijl Brad Pitt slechts opduikt in een handvol scènes.

Het is dus opmerkelijk dat er wordt ingespeeld op de populariteit van de Hollywoodacteur voor de poster in de Italiaanse bioscopen (en de zwarte acteur bijgevolg een kleine afbeelding krijgt). Of zijn er andere motieven mee gemoeid? Feit is dat de ‘bedrieglijke’ posters voor heel wat heisa zorgen, vooral dan op sociale media. Intussen heeft filmproducent Lionsgate al ingegrepen: alle posters moeten verwijderd worden.

Naast Chiwetel Ejiofor en Brad Pitt, zijn ook Michael Fassbender, Paul Dano en Benedict Cumberbatch te zien in ’12 Years A Slave’.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content