Isabelle Huppert stelt nieuwe film voor op Filmfestival Gent

Isabelle Huppert, de Franse arthouse-ster die al meer dan negentig films op haar naam heeft staan, komt op 18 oktober persoonlijk haar nieuwe film Mon Pire Cauchemar voorstellen op het Filmfestival Gent. Ondertussen werden al 15 films van het programma bekendgemaakt.

De Franse actrice was net achtien wanneer ze haar carrière in de vroege jaren zeventig begon in een tv-film Le Prussien. Nieuwe rollen volgden elkaar aan een sneltempo op. Ze brak internationaal door in 1977 met de hoofdrol in La Dentellière van regisseur Claude Goretta. Het absolute hoogtepunt in haar carrière was het jaar 2000, waar ze aan maar liefst zes films meewerkte.

In Cannes is Isabelle Huppert ook geen nobele onbekende. Er werden in haar carrière veertien films genomineerd waarin zij heeft meegespeeld. Ze werd er twee keer beloond met de prijs voor Beste Actrice. De eerste keer, in 1978, moest ze de prijs voor haar rol in Violette Nozière delen met Jill Clayburgh (An Unmarried Woman). De tweede keer besloot de jury unaniem dat de ze Beste Actrice was voor haar prestaties in La Pianiste van Michael Haneke (2001).

Haar meest opvallende vertolking is Augustine in 8 Femmes (2002) van François Ozon. Die film werd voor twaalf Césars en zes European Film Awards genomineerd. Bij die laatste won de gehele vrouwelijke cast, waaronder ook Cathérine Deneuve en Emanuelle Bréart de Award voor Beste Actrice. Dat deden ze nog eens over op het filmfestival in Berlijn.

Mon Pire Cauchemar is een romantische komedie met een scherp randje. Huppert kruipt in de rol van Agathe, een rijke intelligente vrouw die met haar man en zoon in een poepchic appartement aan de rand van het stadspark woont. Patrick (gespeeld door Benoît Poelvoorde) is zowaar haar tegenpool. Hij woont met zijn zoon in een bestelwagen. Terwijl Agathe zeven jaar aan de universiteit heeft gestudeerd, zat Patrick achter tralies. Zij heeft nood aan diepgaande gesprekken, het enige wat hem boeit zijn mooie vrouwen en diepe décolletés. En toch kruisen ze elkaars pad en laten ze elkaar niet meer los. Het lijkt namelijk goed te klikken tussen hun kinderen. Ze komen echter al snel te weten waarom.

Benoît Poelvoorde is voor velen een oude bekende. Hij speelde eerder al mee in C’ est Arrivé près de chez Vous en Rien à Déclarer. De regie van Mon Pire Cauchemar werd door Anne Fontaine verzorgd. In 2009 kwam met de biopic Coco Avant Chanel voor de dag. Poelvoorde was ook te zien in die film.

PROGRAMMA

Ondertussen heeft het Filmfestival Gent een deel van het programma prijsgegeven. Hieronder vindt u de vijftien films die de organisatie tot nu toe bekendmaakte. Het volledige programma wordt op 28 september voorgesteld.

The Conspirator – Robert Redford (VS)

Corman’s World: Exploits of a Hollywood Rebel – Alex Stapleton (VS)

Dreileben – Christian Petzold, Dominik Graf, Christoph Hockhäusler (Duitsland)

Hara-Kiri Death of a Samurai 3D – Takashi Miike (Japan)

A Letter to Elia – Martin Scorsese & Kent Jones (VS)

Martha Marcy May Marlene – Sean Durkin (VS)

Mildred Pierce – Todd Haynes (VS)

Les neiges du Kilemandjaro – Robert Guédiguian (Frankrijk)

Margin Call – JC Chandor (VS)

Once upon a time in Anatolia – Nuri Bilge Ceylan (Turkije)

Page One: Inside the New York Times – Andrew Rossi (VS)

Skoonheid – Oliver Hermanus (Zuid-Afrika)

The Turin Horse – Bela Tarr (Hongarije)

We need to talk about Kevin – Lynne Ramsay (UK/VS)

Wu Xia – Peter Ho-Sun Chan (Hong Kong)

Op 18 oktober komt Isabelle Huppert om 20h30 Mon Pire Cauchemar voorstellen in Kinepolis Gent. Filmfestival Gent loopt van 11 tot 22 oktober 2011. Wie erbij wil zijn, kan vanaf 29 september tickets kopen via deze link. (JH)

Bekijk hier de komische trailer van Mon Pire Cauchemar.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content