‘Iron man 3’ vijfde meest lucratieve film aller tijden

De superheldenfilm ‘Iron man 3’ heeft sinds de release in april wereldwijd al bijna 900 miljoen euro in het laatje gebracht. De prent klimt zo naar de vijfde plaats in het lijstje van meest lucratieve films aller tijden.

Volgens Box Office Mojo heeft het derde deel in de ‘Iron man’-reeks, met Robert Downey Jr. en Gwyneth Paltrow in de hoofdrollen, sinds 28 mei wereldwijd al ongeveer 890 miljoen euro opgebracht, waarvan zo’n 286 miljoen euro in de Verenigde Staten.

De film wist de hoge verwachtingen meer dan in te lossen, en dringt ‘Transformers: Dark Of The Moon’ (2011) uit de top vijf van de meest lucratieve films aller tijden.

Dit lijstje wordt nog steeds aangevoerd door de twee blockbusters van James Cameron, die beiden meer dan 1,5 miljard euro vergaarden. ‘Avatar’ (2009) staat nog steeds op het hoogste schavotje en ‘Titanic’ (1997) prijkt op de tweede plaats. Die andere superheldenfilm ‘The Avengers’, waar Iron Man ook een belangrijke rol in speelt, vervolledigt de top drie.

Aangezien ‘Iron Man 3’ nog steeds vertoond wordt in de zalen, valt het nog af te wachten of de film nog een plaatsje zal stijgen en zo ook de laatste ‘Harry Potter’-film zal kunnen bijbenen. ‘Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2’, bracht meer dan een miljard euro op.

Robert Downey Jr., de ster van de ‘Iron Man’-films weet nog niet of hij nog in het pak van de superheld wil kruipen voor een vierde film in de reeks. Hij is momenteel wel betrokken in onderhandelingen over zijn rol als Tony Stark in twee sequels van ‘The Avengers’.

Maar goed dat deze superheldenfilms het zo goed doen aan de kassa. Downey Jr. nam voor zijn rol als Iron Man in ‘The Avengers’ zonder scrupules even een cheque van 50 miljoen dollar mee naar huis, zo’n 38,5 miljoen euro. “Ik ben, zoals ze dat dan noemen, een ‘strategische kost'”, zei de acteur achteraf. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content