Iron Man 2: Onuitstaanbaar arrogant

De verwachtingen voor de nieuwe Iron Man zijn hooggespannen. In de internationale pers wordt er gespeculeerd dat de blockbuster het boxofficerecord van The Dark Night kan breken: 158.4 miljoen dollar in drie dagen. Maar is Iron Man 2 wel goed genoeg?

Van Jon Favreau met Robert Downey Jr., Gwyneth Paltrow, Mickey Rourke

Aan interessante ideeën geen gebrek in dit tweede schermavontuur van de metalen Marvelheld – de gemiddelde Hitchcock bevat minder dubbels én spiegelmomenten – maar net zoals Downeys stinkend rijke wapenfabrikant kampt deze megaproductie met een stevige aanval van grootheidswaanzin.

Of het nu gaat om de gladder dan gladde videocliplook, de onoverzichtelijke en bijgevolg oervervelende actiesequenties, het onder een pseudo-ironisch laagje verstopte militarisme, of de elkaar voor de voeten lopende cast (met Mickey Rourke in onbedoeld hilarische ‘Eastern Promises du pauvre’-modus): zelden stelde Tinseltown zich zo onuitstaanbaar arrogant op.

Steven Tuffin

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content