“Hunger Games 2” grote winnaar van MTV Movie Awards 2014

© Reuters

De tweede film van de “Hunger Games” is de grote winnaar geworden op de MTV Movie Awards 2014 in Los Angeles.

De tweede film van de “Hunger Games” is de grote winnaar geworden op de MTV Movie Awards 2014 in Los Angeles.

“Hunger Games: Catching Fire” ging aan de haal met de prijzen voor beste film, acteur en actrice. Hiermee haalde de prent het van “12 Years a Slave”, “American Hustle”, “The Hobbit: Desolation of Smaug” en ” The Wolf of Wall Street”. Ook in 2012 mochten de hoofdrolspelers uit de “Hunger Games” de beeldjes voor beste acteur en actrice al mee naar huis nemen. Bovendien haalde Lawrence ook vorig jaar de hoofdprijs voor haar vertolking in de neurotische romance “Silver Linings Playbook”.

Ook Leonardo Di Caprio won een award en dat voor zijn rol als zakenman in “The Wolf of Wall Street”. Andere laureaten van de avond waren voor publiekslievelingen als Zac Efron, Rihanna, Jared Leto, Mark Wahlberg, Mila Kunis, Channing Tatum, Jennifer Aniston en Orlando Bloom.

In tegenstelling tot de meer ernstige filmprijzen, worden de MTV-awards – toepasselijk de Golden Popcorns genoemd- toegekend door het publiek. De prijzen vallen ook elf maanden voor het Oscargala, zodat zij een van de weinige zijn die niet als ‘richtinggevend voor de Oscars’ worden beschouwd. Het is dan ook niet toevallig dat de MTV-prijzen haast steeds gewonnen worden door jonge en frisse acteurs. Doelpubliek van het commerciële spektakel zijn dan ook tieners. Dat vertaalt zich onder meer in categorieën als ‘beste kus’, ‘beste scène in bloot bovenlijf’ of ‘beste vechtpartij’.(Belga/LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content