‘Human Centipede 2’ verboden in Groot-Brittannië

Groot-Brittannië bant de horrorsequel van ‘Human Centipede’ uit haar cinemazalen wegens te seksueel gewelddadig en mogelijk obsceen.

De prent bevat onaanvaardbaar beeldmateriaal en zal daarom niet in de Britse bioscopen worden vertoond, aldus het British Board of Film Classification (BBFC). Het BBFC vreest voor mentale schade bij het publiek, hoewel de film sowieso verboden zou zijn voor kinderen onder de achttien jaar.

De (zieke?) fantasie van de jonge Nederlandse regisseur Tom Six kende geen grenzen bij het neerpennen van het script van deel 1. Een gestoorde Duitse chirurg wil zijn seksuele obsessie omzetten naar werkelijkheid. Hij ontvoert een drietal toeristen om er een menselijke duizendpoot van te maken. De ene haar mond wordt aan de anus van de tweede persoon genaaid. Het zelfde is ook derde toerist beschoren.

In de eerste film ligt de focus nog op de ontsnappingspogingen van de toeristen. In het in Engeland verboden tweede gedeelte ligt de nadruk meer op het walgelijk genoegen en plezier dat de arts aan zijn seksuele escapades beleeft. Six speelt nu al met het idee om ook nog een derde deel te schrijven en regisseren.

‘Human Centipede 2’ is slechts de elfde film die door het BBFC verboden werd op net iets minder dan honderd jaar tijd. De prent staat op de blacklist tussen ‘Texas Chainsaw Massacre’ van Tobe Hooper en ‘Last House on the Left’ van Wes Craven.

Tom Six zelf vindt de reactie van het BBFC fel overdreven. “Het is belachelijk dat volwassen Britse mensen niet zelf mogen beslissen of ze de film willen zien of niet.” Het is trouwens niet de eerste keer dat Six kritiek op zijn films krijgt. ‘Human Centipede 1’ werd beschouwd als ‘één van de smerigste films ooit’. Hij kreeg in er 2009 nog de award voor Beste Horror voor.

Het is nog niet geweten of ‘Human Centipede 2’ bij ons zal getoond worden, maar de film wordt alleszins gereleased in 2011.

Hieronder de huiveringwekkende trailer van de eerste ‘Human Centipede’.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

(JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content