‘How to Train Your Dragon 2’: Groots

Vikingzoon Hiccup en zijn vliegdier Toothless in opnieuw een film van een draak. En niet vice versa. © gf

DreamWorks Animation, de studio die vier jaar geleden verbaasde met het spectaculair geanimeerde How to Train Your Dragon, is erin geslaagd een vervolg af te leveren dat de verwachtingen inlost.

How to Train Your Dragon 2

Dean DeBlois met Gerard Butler, Jonah Hill, Cate Blanchett

Goeie animatiesequels maken, het blijft een aartsmoeilijke opgave. In veel gevallen gaat het om een gemakkelijke herhalingsoefening – kijk maar naar Kung Fu Panda 2. Maar DreamWorks Animation, de studio die vier jaar geleden verbaasde met het meeslepende en spectaculair geanimeerde How to Train Your Dragon, is erin geslaagd een vervolg af te leveren dat de verwachtingen inlost.

Voor dit tweede luik van een trilogie, waarin vikingzoon Hiccup en zijn draak Toothless de strijd aanbinden met de meedogenloze Drago Bloodfist, heeft Lilo & Stitch-maker Dean DeBlois blijkbaar goed naar The Empire Strikes Back gekeken, de moeder aller blockbustersequels.

De sfeer is grimmiger en grootser; de driedimensionale vliegsequenties ogen nog duizelingwekkender dan in deel één; en de humor en emoties zijn voor een keer niet alleen op kinderleest geschoeid. Missie geslaagd.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content