Het Toronto Film Festival organiseert Bill Murray-dag

Bill Murray © Reuters

Op 4 september gaat het Filmfestival van Toronto van start. Een dag later houdt het festival een grote Bill Murray-dag, met op het programma drie (gratis) films met de acteur.

Het 39ste Internationale Filmfestival van Toronto, dat plaatsvindt van 4 tot en met 14 september, brengt hulde aan Bill Murray. Op 5 september kunnen filmliefhebbers gratis drie films van de 63-jarige Amerikaanse acteur meepikken: ‘Stripes’, ‘Groundhog Day’ en ‘Ghostbusters’. 50 fans maken bovendien kans om naar Murrays nieuwste prent ‘St. Vincent’, die er wordt voorgesteld, te gaan. Dat meldt de organisatie van TIFF.

Bill Murray begon als stand-upkomiek in Chicago, om daarna naar New York te verhuizen, waar hij in 1974 door wijlen John Belushi werd ingelijfd in diens National Lampoon Radio Hour. Van 1976 tot 1978 was Murray ook een vast gezicht bij de populaire sketchshow Saturday Night Live.

Cultheld

In 1979 maakte hij zijn entree op het witte doek in de screwballcomedy ‘Meatballs’ en was daarna te zien in komische kaskrakers als ‘Caddyshack’ (1980), ‘Stripes’ (1981), ‘Tootsie’ (1982), ‘Ghostbusters’ (1984) en ‘Groundhog Day’ (1993).

Later bewees Murray ook ‘serieuzere’ rollen aan te kunnen, zoals in Sofia Coppola’s verrukkelijke romantische komedie ‘Lost in Translation’ (2006). Zijn rol aan de zijde van Scarlett Johansson leverde hem zijn eerste en enige Oscarnominatie op en promoveerde hem tot cultheld.

Het Toronto Film Festival organiseert Bill Murray-dag
© gf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content