‘Hasta la Vista’ wint hoofdprijs op filmfestival Montréal

De Vlaamse film ‘Hasta la Vista’ van regisseur Geoffrey Enthoven heeft de hoofdprijs gewonnen op het Wereldfilmfestival van Montréal, Canada.

De Vlaamse film ‘Hasta la Vista’ van regisseur Geoffrey Enthoven heeft zondagavond de hoofdprijs (“Grand Prix des Amériques”) gewonnen op het Wereldfilmfestival van Montréal. Het is de derde keer in vijf jaar dat een Vlaamse film de hoofdvogel afschiet op het Canadese filmfestival, na ‘Ben X’ (2007) en ‘Adem’ (2010).

‘Hasta la Vista’ won in Montréal niet alleen de hoofdprijs van de Internationale Competitie, maar kreeg ook de Prijs van het Publiek en een speciale vermelding van de Oecumenische Jury. Een andere Vlaamse film, “Noordzee, Texas” van Bavo Defurne, won in de Competitie voor Eerste Films de Zilveren Zenith voor Speelfilmdebuut en de Fipresci internationale persprijs.

Het verhaal van “Hasta la Vista” is geïnspireerd op het leven van Asta Philpot, een fysiek gehandicapte Amerikaan die ijverde voor mensen met een handicap en hun seksuele rechten. Het is de vijfde langspeelfilm van Geoffrey Enthoven, na “Les Enfants de l’Amour” (2001), “Vidange Perdue” (2006), “Happy Together” (2007) en “Meisjes” (2009).

De film opent op 2 september het Filmfestival Oostende en is vanaf 14 september te zien in de Vlaamse bioscopen. Volgens het Vlaams Audiovisueel Fonds is het Wereldfilmfestival van
Montréal na Cannes het belangrijkste filmfestival in de Franstalige wereld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content