Harry Potter dvd’s weldra uit de rekken

Warner Bros heeft aangekondigd alle dvd’s en Blu-raydisks van Harry Potter uit de handel te nemen. De producent volgt met die beslissing een model dat al wordt toegepast door Disney.

De dvd en Blu-ray van ‘Harry Potter and the Deathly Hallows (part 2)’ komt volgende maand uit en zal hoogstwaarschijnlijk een enorm succes zijn. Dat was het al in de bioscoop maar met een dvd releasedatum net op tijd voor de feestdagen, lijkt de film dat opnieuw te worden. Producent Warner Bros gaf echter nog een extra reden om de reeks in huis te halen: 29 december worden alle leveringen van de films stopgezet.

vanaf dat moment zal het nog wel even duren voor Harry Potter effectief uit de winkelrekken verdwenen is, maar daar ziet het dus uiteindelijk wel naar uit. Aangezien de reeks al zo’n 12 miljard dollar heeft opgeleverd voor Warner Bros lijkt dat aanvankelijk een slechte strategie. Ware het niet dat Disney deze marketingstruc al jaren toepast. Zij leveren verschillende animatietitels slechts voor een beperkte tijd.

Op die manier heeft Disney de waarde van dvd’s kunnen behouden op basis van hun schaarste. Bovendien stralen ze een zekere kwaliteit en exclusiviteit uit. Nu heeft Warner Bros besloten om Harry Potter op dezelfde wijze aan te bieden. De distribueur plant het aanbod te verkleinen om de financiële en culturele waarde te vrijwaren. Het is nog niet bekend wanneer Warner Bros de filmavonturen van de tovenaarsleerling opnieuw zal uitbrengen. (TS)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content