Harry Potter blaast 34 kaarsjes uit

© .

Het zal u misschien verbazen, maar Harry Potter, het fictieve personage uit de boeken van J.K. Rowling, is 34 jaar geworden. Veel ouder dan u dacht, toch?

We herinneren ons allemaal nog de kleine Daniel Radcliffe, de acteur die gestalte geeft aan Harry Potter, in de eerste film uit het verhaal. Een weesjongen die ontdekt dat hij magische krachten bezit en vertrekt naar Zweinstein. We kunnen het ons amper voorstellen, maar dit fictieve personage, is in juli al 34 jaar geworden. Zo werd Harry Potter geboren in het jaar 1980.

Het eerste boek uit de reeks ‘Harry Potter en de Steen der Wijzen’ verscheen in 1997 en op dat moment maakte het publiek voor het eerst kennis met de 11-jarige zwartharige knul met een litteken op zijn voorhoofd. Wat het ingewikkeld maakt is dat het verhaal zich eigenlijk afspeelde voor het boek gepubliceerd werd. Zo koos J.K. Rowling ervoor om het verhaal aan het begin van de jaren negentig te laten plaatsvinden, wat het voor sommige lezers verwarrend maakt. Heel wat kinderen associeerden zich met Harry Potter, ook wat betreft leeftijd, terwijl hij in feite al tien jaar ouder was. Kunnen we nog allemaal volgen ?

(LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content