Harry Potter betovert BAFTA

Rowlings magnum opus wordt bekroond met een BAFTA-award voor ‘Outstanding British Contribution to Cinema’.

Na 28 niet-verzilverde nominaties slaagt de ‘Harry Potter’-franchise er nu dan toch in om een BAFTA-award in de wacht te slepen. Bedenkster Joanne Rowling en filmproducer David Heyman mogen op 13 februari de prijs in naam van hun geesteskind gaan ophalen, tijdens de ceremonie in het Royal Opera House van Londen. De filmreeks over de gebrilde toverkol krijgt de prijs voor ‘een buitengewone Britse bijdrage tot de cinema’.

Hoewel de eerste zeven films (en we wachten nog op de laatste) samen al meer dan zes 6 miljard dollar opbrachten, wisten ze ook op de Oscars niet één van de zeven verzamelde nominaties binnen te halen. De laatste telg van de serie, ‘Harry Potter and the Deadly Hallows Part 1’ maakt ook nog kans op twee gouden beeldjes. Bij andere grote prijzen wist Harry de jury wel al te betoveren, getuige overwinningen op de de Grammies en de Broadcast Film Critics Awards.

Finola Dwyer is het hoofd van het filmcomité van de British Academy of Film and Television Arts. Zij zegt dat ‘nu het einde van dit enorme succesverhaal in zicht is, is het niet meer dan juist dat we de reeks huldigen voor haar bijdrage tot de Britse filmindustrie’. Het laatste deel van de ‘Harry Potter’-cyclus is deel twee van ‘Harry Potter and the Deadly Hallows’, dat op 13 juli in België uitkomt.

Bekijk in afwachting van deel twee nog eens de trailer van nummer één:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Pieter Claes

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content