‘Harry Potter and the Deathly Hallows part I’ nu op dvd

Het eerste deel van de verfilming van het zevende en laatste Harry Potter-boek ligt vanaf deze week in de winkel. David Yates legt momenteel de laatste hand aan wat een epische finale moet worden.

Harry Potter, de magische jongen met het bliksemvormige litteken die een hele generatie heeft begeesterd, is aan de zwaarste opdracht van zijn toch al complexe leven begonnen. In ‘The Deathly Hallows’ is het zijn taak om samen met Hermoine en Ron de zes Horcruxes te vinden en te vernietigen. Pas als ze daar in geslaagd zijn, kan Harry aan de laatste strijd op leven en dood beginnen met de ultieme slechterik Voldemort.

In het eerste deel van de tweedelige ‘The Deathly Hallows’ beslissen Harry, Ron en Hermoine om Hogwarts, de magische school, te laten voor wat het is. In de plaats vertrekken ze met de tent om op zoek te gaan naar delen van Voldemorts ziel: Horcruxes. De zoektocht loopt niet van een leien dakje en stelt hun vriendschap zwaar op de proef.

De acteurs Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint schitteren opnieuw in de hoofdrollen. Ook Ralph Fiennes, John Hurt, Helena Bonham Carter, Alan Rickman en David Thewlis kruipen opnieuw in hun oude rollen.

David Yates is met deze film aan zijn derde Harry Potter-film toe. Eerder regisseerde hij al ‘The Order of the Phoenix’ en ‘The Half-Blood Prince’. Het tweede deel van ‘The Deathly Hallows’ neemt hij ook voor zijn rekening. Part II zal 15 juli 2011 in de Amerikaanse filmzalen te zien zijn.

Voor wie het eerste deel in de cinemazalen heeft gemist, nog even de trailer.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Julie Herreman

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content