Han Solo en Chewbacca krijgen eigen ‘Star Wars’-film in 2018

Han Solo en Chewbacca © Star Wars

Disney bevestigt dat er een nieuwe Star Wars spin-off in de maak is over de jonge Han Solo en Chewbacca. Dat maakte Disney-CEO Bob Iger bekend in een interview met The Wrap. De film, die deel zal uitmaken van een reeks spin-offs, wordt verwacht in 2018.

De nieuwe spin-off, waarvan de titel nog niet bekend is, draait rond het verleden van de twee originele Star Wars­-personages Han Solo en Chewbacca. De twee regisseurs Cristopher Miller – bekend van de 21 Jump Street-films – en Phil Lord zijn verantwoordelijk voor het project. Het scenario wordt dan weer geschreven door Star Wars-veteraan Lawrence Kasdan, bekend om de twee eerste films en The Force Awakens. Details over de casting zijn nog niet bekend.

Disney-CEO Bob Iger verklapte de details van de nieuwe spin-off in een interview met de nieuwssite The Wrap. ‘Naast de eerste spin-off Rogue One hebben we nog een ander project in de maak, het oorsprongsverhaal van het onafscheidelijke duo Han Solo en Chewy’, aldus Iger. ‘En er zullen nadien mogelijk meer volgen.’

‘Rogue One’

Eerder raakte al bekend dat er een spin-off gemaakt werd genaamd Rogue One. In de film – die zich afspeelt net voor Episode IV: A New Hope – proberen de eerste rebellen de plannen te stelen van de Death Star. Ondertussen werden er al rollen weggelegd voor Felicity Jones, Forest Whitaker, Mads Mikkelsen en meer. Rogue One verschijnt op het grote scherm in december.

De spin-off rond Han Solo en Chewbacca wordt verwacht in 2018, een exacte datum werd nog niet vrijgegeven . De releases van Rogue One en Star Wars VIII volgen eerst.

(JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content