Guillermo Del Toro strikt Benedict Cumberbatch voor ‘Crimson Peak’

De Mexicaanse filmregisseur Guillermo Del Toro heeft ‘Star Trek’-acteur Benedict Cumberbatch toegevoegd aan de cast van zijn volgende film ‘Crimson Peak’. Emma Stone en Charlie Hunnam zullen ook meespelen in de gothic horrorfilm.

Benedict Cumberbatch wist Groot-Brittannië al te overtuigen van zijn acteerkunsten als detective Sherlock Holmes in de BBC-serie ‘Sherlock’. Met zijn badass rol in J.J. Abrams’ ‘Star Trek Into Darkness’ brak hij wereldwijd door. Cumberbatch verleende zijn stem aan Smaug, de boosaardige draak in ‘The Hobbit: The Desolation of Smaug’ en speelde mee in ‘Parade’s End’, de coproductie van BBC, HBO en Vrt. Na samenwerkingen met Peter Jackson, J.J. Abrams en Steven Spielberg (‘War Horse’) kan Cumberbatch binnenkort ook Guillermo Del Toro aan zijn lijstje toevoegen.

De regisseur van onder andere ‘The Devil’s Backbone’ en ‘Pan’s Labyrinth’ heeft plannen voor een nieuwe horrorfilm. Naar eigen zeggen speelt het verhaal zich af rond de eeuwwisseling en wordt het een gothic geïnspireerde liefdesrelatie met geesten als extra ingrediënt. De film zal gaan over een koppel waarvan de vrouw ontdekt dat haar man niet is wie ze denkt dat hij is. Meer details zijn er nog niet bekend. Het script wordt momenteel herschreven en de opnames starten pas begin volgend jaar.

Momenteel moet Del Toro zijn sciencefictionfilm ‘Pacific Rim’, waarin Charlie Hunnam de hoofdrol speelt, nog in goede banen leiden. De release staat gepland voor juli. (CS)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten


Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content