Guillermo del Toro maakt animatiefilm rond Mexicaanse feestdag

Mexicaanse regisseur Guillermo del Toro zal een animatiefilm maken rond de dag van de doden. De film zal toepasselijk annex logischerwijs Day of the Dead heten. Del Toro begint hiermee aan zijn 16e project sinds zijn laatste film Hellboy II uit 2008.

Day of the Dead wordt een romantische verhaal tijdens de Mexicaanse feestdag. De film zou rond 2014 in de zalen moeten verschijnen. Hiermee begint del Toro aan zijn zestiende project. Tegelijkertijd.

de Toro heeft samen met Peter Jackson het scenario geschreven voor de twee Hobbitfilms, An Unexpected Journey en There And Back Again. Hij zou ze ook gaan regisseren. Maar sinds hij besloot dat niet te doen, zo’n twee jaar geleden, neemt de Mexicaanse filmregisseur heel wat hooi op zijn vork. Een overzicht.

Pacific Rim Zo heet zijn eerste langspeelfilm sinds 2008. De Aarde probeert een invasie van buitenaardse wezens af te weren met gigantische, door mensen bestuurde robots. Releasedatum ligt vast op 10 mei 2013.

Rise of the Guardians Nadat del Toro al executive producer was bij Kung Fu Panda 2 en Puss In Boots, die overigens allebei genomineerd zijn voor een Oscar, zal hij hetzelfde doen voor deze film. De Kerstman, de Paashaas, Jack Frost de sneeuwman en de Tooth Fairy spannen samen om gezamenlijke vijand Pitch te bestrijden. Gepland voor 21 november 2012.

Mama Een horrofilm over een koppel dat twee meisjes wil opvoeden die vijf jaar in de wildernis hebben geleefd. Momenteel zit dit project al in de postproductie. Er is echter nog geen releasedatum bekend.

Midnight Delivery Het idee komt van del Toro zelf en het script, die het verhaal vertelt over een vader die drugstrafikant wordt, zou bijna klaar zijn.

Pinocchio Del Toro is producer van deze stop-motionfilm in 3D over het bekende verhaal van Gris Grimly. Mark Gustafson, die Fantastic Mr. Fox regisseerde, staat achter de camera.

The Haunted Mansion Als er vier films kunnen gemaakt worden rond een bootattractie, dan ook over het spookhuis uit Disneyland. Del Toro maakt er zijn werk van om dit minstens één keer per jaar te bezoeken. Het script is nog volop in ontwikkeling.

Alma Deze langspeelfilm werd mogelijk gemaakt door Del Toro en zal geregisseerd worden door Rodrigo Blaas, die de originele kortfilm maakte.

Beauty And The Beast Het laatst bekendgemaakte project van Del Toro. Emma Watson zou de hoofdrol spelen. Van de beauty, veronderstelen we. Andrew Davies, die Bridget Jones’ Diary schreef, werkt aan de screenplay.

Drood Deze film is gebaseerd op de historische thriller van Dan Simmons over de laatste levensjaren van Charles Dickens. Del Toro zal opnieuw producer zijn van deze 784-paginalange boekadaptatie.

The Witches Deze adaptatie van Roald Dahl’s boek zit in de koelkast bij Warner Bros.

Frankenstein en Dr. Jekyll & Mr. Hyde Weinigen zijn zich zo bekend met de wereld van monsters als Del Toro. Kijk maar naar Pan’s Labyrinth. Daarom krijgt de Mexicaan groen licht voor remakes van deze twee klassiekers.

Trollhunters Over deze film is weinig geweten. Het groen licht kwam er nadat del Toro Dreamworks Animation zijn nieuwe thuis noemde en met dit idee op de proppen kwam.

Als het van del Toro afhangt, staat de filmliefhebber nog heel wat te wachten. Eerst een voorsmaakje van zijn eerder werk. (JV)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content