Guillermo Del Toro lanceert productiebedrijf voor jonge filmmakers

‘Hellboy’-regisseur Guillermo Del Toro heeft een onafhankelijk productiehuis gelanceerd voor beginnende filmmakers.

De Spaanse regisseur Guillermo Del Toro (‘Pan’s Labyrinth’, ‘Hellboy’) heeft een nieuw project klaar. Deze keer geen film, maar een productiehuis waar jonge filmmakers met het nodige materiaal projecten kunnen bedenken, ontwikkelen en lanceren. Hiervoor krijgt hij hulp van cinematograaf en frequente medewerker Guillermo Navarro, Matthew Cullen – de oprichter van het commerciële productiebedrijf ‘Motion Theory’ – en de co-oprichter daarvan Javier Jimenez.

Mirada – zo heet het gloednieuwe bedrijf – is een werkplaats in Marina del Ray waar faciliteiten voor animatie, post-productie, virtuele producties en een camerashop ter beschikking worden gesteld aan jonge filmmakers. In het verleden werd in diezelfde ruimte onder meer gewerkt aan de miniatuureffecten voor Ridley Scott’s futuristische thriller ‘Blade Runner’ en aan de special effects voor Steven Spielberg’s ‘Close Encounters of the Third Kind’. Matthew Cullen noemt het geen workshop voor special effects. ‘Het is meer dan dat. Het moet een thuisbasis zijn waar de verbeelding van jonge filmmakers gestimuleerd kan worden.’

‘Wij willen zoveel mogelijk beginnende filmmakers aantrekken en ondersteunen, zonder dat daar een marketingstrategie achter schuilt,’ aldus Del Toro. De regisseur heeft inmiddels een paar grote projecten op stapel liggen. Hij hoopt binnenkort te kunnen starten met ‘At the Mountains of Madness’, een groots opgezette 3D-adaptatie van de thriler van Howard Phillips Lovecraft, die geproduceerd wordt door James Cameron.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Andreas Ilegems

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content