Groundhog Day: van film naar musical

© Groundhog Day

Groundhog Day komt naar Broadway, zo meldt Hollywood Reporter. De musicaladaptatie van de legendarische film met met Bill Murray en Andie MacDowell zal vanaf 2017 te zien zijn.

Groundhog Day wordt klaargestoomd voor de bühne door regisseur Matthew Warchus, componist Tim Minchin, choreograaf Peter Darling en designer Rob Howell, die eerder ook al Roald Dahls succesboek Mathilda in musicalvorm omzette. Danny Rubin, die het originele script van Groundhog Day mee tot stand liet komen, zal ook nu weer de pen opnemen.

Groundhog Day vertelt het verhaal van de cynische TV-weerman Phil Connors (Murray) die het jaarlijkse Groundhog Day festival moet verslaan vanuit een klein dorpje in Pennsylvania. Hij komt vast te zitten in een storm en belandt in een absurde time loop waardoor hij dezelfde dag keer en keer opnieuw beleeft.

“Onze versie van Groundhog Day zal tegelijk ontzettend herkenbaar, maar ook total anders zijn”, aldus Tim Minchin. “Het centrale thema is perfect geschikt voor het theater, en ik denk zelfs dat veel van de ideeën van de film nog beter tot hun recht zullen komen op de planken. Het is zeker geen gemakkelijke job en ik ben ontzettend vereerd – en oprecht opgewonden- dat Danny me er mijn ding mee laat doen.”

De Broadway musical van Groundhog Day wordt geproduced door Whistle Pig Productions, Scott Rudin en Columbia Live Stage. Een cast is nog niet bekend. (KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content