‘Gravity’ schiet hoofdvogel af op AACTA

Alfonso Cuarón wint de prijs voor beste regie en zijn film ‘Gravity’ werd verkozen tot beste film door de derde editie van de Australian Academy of Cinema and Television Arts International Awards (AACTA).

‘Gravity’ is naar aanloop van de Oscars goed bezig met het verzamelen van een immense hoeveelheid aan nominaties en prijzen. Ook tijdens de uitreiking van de AACTA Awards kon Alfonso Cuarón twee prijzen in de wacht slepen, die van beste regie en beste langspeelfilm.

Ook de andere favoriet ‘American Hustle’ werd opnieuw bekroond. Deze prent kreeg de prijs voor beste screenplay en Jennifer Lawrence ging naar huis met de prijs voor beste actrice in bijrol.

De prijsuitreiking werd gehost door AACTA president Geoffrey Rush, die het podium deelde met landgenoten Jacki Weaver, Stuart Beattie, Anthony LaPaglia en Yvonne Strahovski.

Steve McQueens slavenfilm ’12 Years a Slave’ triomfeerde in de acteurscategorie met Chiwetel Ejiofor als beste acteur en Michael Fassbender als beste acteur in bijrol.

De Australische Cate Blanchett mocht de prijs voor beste actrice naar huis nemen voor haar rol als getormenteerde New Yorkse socialite in ‘Blue Jasmine’.

‘De AACTA International Awards zijn de internationale stempel voor cinematografisch succes, uitgereikt door Australië,’ lichtte Rush toe. ‘Ze erkennen internationaal succes, geven een Australische stem aan de internationale prijsuitreikingen en vieren onze Australische collega’s die wereldwijd aan het werk zijn,’ aldus de voorzitter van de AACTA. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content