‘Gravity’ is openingsfilm van Filmfestival van Venetië

De sciencefictionfilm ‘Gravity’ van de Mexicaanse regisseur Alfonso Cuarón – George Clooney en Sandra Bullock – mag de 70ste editie van het prestigieuze Filmfestival van Venetië openen.

De sciencefictionfilm ‘Gravity’ van de Mexicaanse Hollywoodregisseur Alfonso Cuarón is de opener van de 70ste editie van De Mostra, het oudste filmfestival ter wereld. Het is meteen de eerste 3D-prent ooit die de festiviteiten in Venetië mag aftrappen, en de eerste sci-fi-film sinds Clint Eastwood’s ‘Space Cowboys’ in 2000.

‘Gravity’, met hoofdrolspelers George Clooney en Sandra Bullock die in astronautenpak aan hun lot worden overgelaten na de ontploffing van hun ruimtestation, wordt er buiten competitie getoond.

Rasfilmer Cuarón heeft langspelers als ‘Children of Men’, ‘Y tu mamá también’, ‘Great Expectations’ en ‘Harry Potter And The Prisoner Of Azkaban’ op zijn actief.

Het Filmfestival van Venetië vindt plaats van 28 augustus tot en met 7 september. De Italiaanse regisseur Bernardo Bertolucci mag, net als in 1983, aan het hoofd van de tafel van de jury zitten. Vorig jaar won de Zuid-Koreaanse regisseur Kim Ki-duk de Gouden Beer voor beste film met de geweldparabel ‘Pieta’. (DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content