‘Grace of Monaco wil de familie en Grace niet in een slecht daglicht plaatsen’ (Nicole Kidman)

‘Het stemt me treurig’, aldus hoofdrolspeelster Nicole Kidman over de controverse met de Monegaskische vorstenfamilie over ‘Grace of Monaco’, de openingsfilm van Cannes.

De familieleden van Prins Albert van Monaco die de wereldpremière in Cannes boycotten en hun kat sturen. De regisseur en de producent die in elkaars haren vlogen; De productie en wereldvoorstelling van Grace of Monaco verliepp niet zonder slag of stoot.

Nicole Kidman hoopt alvast dat het dispuut met de Monegaskische vorstenfamilie over de film “Grace of Monaco” snel bijgelegd wordt. “Het stemt me treurig”, zegt de 46-jarige Australische actrice, net voor ze de rode loper opmag op het Filmfestival van Cannes. De film opent er woensdag/14 mei de festiviteiten. Kidman speelt de rol van Grace.

Het vorstenhuis van Monaco had enkele weken geleden al aangekondigd niet aanwezig te zullen zijn in de mondaine badstad. Prins Albert zou verbolgen zijn over de manier waarop zijn vader Rainier wordt geportretteerd.

“De film wil de familie en Grace niet in een slecht daglicht plaatsen”, zegt Kidman, die naar eigen zeggen ook wel begrijpt dat de familie privézaken wil afschermen. “Maar ik heb de rol van Grace met veel liefde gespeeld. Als het vorstenhuis de film zou zien, zou het ook merken met hoeveel genegenheid we de rollen gespeeld hebben”.

De film speelt in Cannes buiten competitie en is in België vanaf 21 mei in de zalen te bekijken. (Belga/DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content