Goodfellas wordt tv-serie

Twintig jaar nadat Scorsese Goodfellas de wereld instuurde, gaan er geruchten op dat zijn meesterwerk een tweede leven krijgt in de vorm van een tv-serie.

Maffiaverhalen vieren weer hoogtij aan de andere kant van de oceaan. Succesreeks The Sopranos lijkt met Boardwalk Empire een waardige opvolger gevonden te hebben, maar deze laatste serie zou binnenkort wel eens stevige concurrentie binnen het gangstergenre kunnen krijgen. Martin Scorsese’s maffiaklassieker Goodfellas uit 1990 wordt waarschijnlijk vertaald naar het kleine scherm.

Goodfellas gaat terug op het waargebeurde verhaal van de jonge Henry Hill die een leven als maffioso ambieert. Scorsese en zijn ijzersterke cast (De Niro, Liotta, Pesci) bouwden de film uit tot een legende die door iedereen de hemel in werd geprezen. Redenen genoeg dus om de film tot serie om te toveren. Of had men dit eigenlijk al niet gedaan met The Sopranos?

Hieronder de trailer van Goodfellas. Wilt u ook de ingenieuze steadycamscène – wellicht de meest legendarische uit de hele filmgeschiedenis – uit Scorses’s filmklassieker (her)bekijken, volg dan deze link.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Griet Op de Beeck

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content