Giorgio Moroder sleept World Soundtrack Lifetime Achievement Award in de wacht

De organisatie van het Filmfestival van Gent heeft bekendgemaakt dat de Lifetime Achiement Award tijdens de World Soundtrack Awards op 22 oktober zal worden uitgereikt aan discopionier Giorgio Moroder. De Italiaanse drievoudige Oscarwinnaar verzorgde onder meer de soundtrack van ‘Midnight Express’, ‘Flashdance’ en ‘Scarface’.

Op 22 oktober vindt de 11de editie van de World Soundtrack Awards plaats in Kuipke Gent. Tijdens dit event worden prijzen uitgereikt aan componisten door de World Soundtrack Academy, die uit zowat 300 componisten en vertegenwoordigers uit de filmmuziekwereld bestaat en hiermee de filmmuziek wil promoten. De line-up van deze editie wordt met niemand minder dan ‘vader van de disco’, Giorgio Moroder, aangevuld . Hij krijgt die avond een Lifetime Achiement Award voor zijn uitzonderlijke carrière in de filmmuziek. Het Brussels Philharmonic – het Vlaams Radio Orkost zal een selectie daaruit live brengen onder leiding van Dirk Brossé.

Artistiek directeur Patrick Duynslaegher licht de keuze voor Giorgio Moroder toe: ‘Het Filmfestival Gent is bijzonder trots om levende legende Giorgio Moroder te mogen verwelkomen voor het in ontvangst nemen van de World Soundtrack Lifetime Achievement Award. Wie Giorgio Moroder zegt denkt natuurlijk aan de vele discosongs van Donna Summer, waarvan de orgiastische hijghit I FEEL LOVE als geen ander nummer de hedonistische pret van de seventies en eighties symboliseert. Moroder revolutioneerde meer dan dertig jaar geleden de elektronische dansmuziek maar is alles behalve een vergeten glorie: als grondlegger van de synthpop-disco blijft hij ook voor vele jonge danceproducers en elektromuzikanten het grote voorbeeld. Internationaal inspireerde hij grote namen als Madonna en de elektrowizard Jeff Mills, maar ook in eigen land is hij een begrip voor de new disco scene.’

Naast Moroder staat de muziek van Hans Zimmer (Inception), Howard Shore (The Lord of the Rings), Elliot Goldenthal (Alien 3) en Abel Korzeniowski (A Single Man) op het programma. Het concert wordt uitgevoerd door het Brussels Philharmonic – het Vlaams Radio Orkest onder leiding van Dirk Brossé en wordt zoals gebruikelijk begeleid door filmbeelden op groot scherm. Tickets voor de World Soundtrack Awards kosten €27, €37 of €47 en zijn te koop via deze link.

(Filmfestival Gent/NM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content