Gérard Depardieu in film over zaak-Lhermitte

De Belgische cineast Joachim Lafosse wist de bekende Franse acteur Gérard Depardieu te strikken voor een film die losjes gebaseerd is op de zaak-Lhermitte. Dat wist Le Soir vandaag te melden.

Gérard Depardieu gaat meespelen in een film van de Belgische regisseur Joachim Lafosse. Die liet zich voor het scenario inspireren door de zaak-Lhermitte. Verder zullen ook de Belgische actrice Emilie Dequenne, die u misschien nog kent als Rosetta uit de gelijknamige film van de broers Dardenne, en de beloftevolle Franse acteur Tahar Rahim (Un Prophète) een rol krijgen in de nieuwe prent.

Het scenario van de film behandelt ‘de relatie die een arts verbindt met een Marokkaanse jongen, die in België door hem wordt opgevoed alsof het zijn eigen zoon is. Als de jongen volwassen is en een gezin sticht, voelt zijn jonge vrouw zich opgesloten in een emotioneel verstikkend klimaat, met tragische gevolgen.’

De advocaten van Geneviève Lhermitte, haar ex-man Bouchaïb Moqadem en dokter Schaar hebben al laten weten dat het drietal not amused is en dat ze er alles aan zullen doen om de film te laten verbieden.

Begin 2011 beginnen de opnames van de film.

Gérard Depardieu in Cyrano de Bergerac:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Freek Lauwers

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content