George Clooney gaat Brits toneelstuk verfilmen

George Clooney zal het Britse toneelstuk ‘Enron’ bewerken tot een politiek drama. Het theaterstuk over de opkomst en ondergang van het Amerikaanse energiebedrijf Enron was erg succesvol in Groot-Brittanië en krijgt nu dus een Amerikaanse versie.

De Oscarwinnende acteur en regisseur treedt op als co-producent en zal waarschijnlijk ook de film regisseren. Of ‘Gorgeous George’ ook zelf op het witte doek te zien zal zijn, is onduidelijk. Dat meldt de Britse krant The Observer.

Het team dat de toneelversie van ‘Enron’ zo succesvol maakte, zal niet worden betrokken bij de realisatie van het filmscript, tot ergernis van de Britse regisseur Rupert Goold die dit jaar de Olivier Award voor beste regisseur in ontvangst mocht nemen.

Goold betreurt het feit dat hij niet bij de film wordt betrokken en vindt het zonde dat de Britse talenten – die de theaterversie tot een groot succes hebben gemaakt – niet zullen worden ingezet.

Het wordt dan ook een grote Amerikaanse productie, want de filmrechten zijn inmiddels al opgekocht door Laura Ziskin, één van de grootste spelers in Hollywood. Zij reageerde op de commentaar van Goold door te verklaren dat de film een eigen invalshoek zal hebben, maar toch niet al te erg af zal wijken van het theaterstuk.

Benieuwd hoe de acteur uit onder andere de schitterende complotthriller ‘Syriana’ (en regisseur van toch wel uitstekende films als ‘Good Night and Good Luck’ en ‘Confessions of a Dangerous Mind’) het toneelstuk naar zijn hand zal zetten.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Andreas Ilegems

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content