Geoffrey Enthoven is Master of Cinema in Duitse Mannheim-Heidelberg

Geoffrey Enthoven © gf

De Vlaamse regisseur Geoffrey Enthoven ontvangt de Master of Cinema Award op het Duitse Filmfestival van Mannheim-Heidelberg. Hiermee treedt hij in de voetsporen van eerdere laureaten als Zhang Yimou en Wim Wenders.

Geoffrey Enthoven is geen onbekende voor het Internationaal Filmfestival van Mannheim-Heidelberg. Zijn debuutfilm Les enfants de l’amour won er in 2002 een Speciale Juryprijs. Enkele jaren later won hij er de Grote Prijs van het festival met Vidange Perdue. Zijn Meisjes mocht in 2009 bovendien het festival openen en groeide uit tot een van de lievelingen van het festivalpubliek en de aanwezige professionals.

Met de uitreiking van de Master of Cinema Award zakt Enthoven voor de vierde keer af naar het Duitse filmfestival. Naar aanleiding van de onderscheiding worden zijn twee recentste films, Halfweg (met Koen De Graeve en Jurgen Delnaet)en Hasta la vista (Tom Audenaert, Gilles De Schryver en Robrecht Vanden Thoren), in het programma opgenomen.

‘De verhalen die hij in zijn films weeft, treffen je recht in het hart’, zegt festivaldirecteur Dr. Michael Kötz. ‘Hij toont ons personages op zoek naar een familie, een gevoel van verbondenheid en identiteit – en hij doet dit met fantastische diepgang en gevoel voor humor.’

Met de Master of Cinema Award eert het Internationaal Filmfestival van Mannheim-Heidelberg filmmakers die zowel ‘compromisloos als door artistieke innovatie de filmkunst promoten en de grenzen ervan verleggen’. Het gaat telkens om regisseurs die een eigen stempel op auteurscinema hebben gedrukt. Eerder wonnen onder meer Zhang Yimou (2002), Raoul Ruiz(2003), Wim Wenders (2004) en Atom Egoyan (2009). (DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content