Genomineerden Bafta Rising Star Award bekend

© Reuters

Sinds 2006 is de Rising Star Award van Bafta een goede maatstaf voor wie we de komende jaren nog veel op het grote en kleine scherm zullen zien. Dit jaar zijn onder meer Elizabeth Olsen en Juno Temple genomineerd voor deze felbegeerde prijs.

Tijdens de jaarlijkse uitreiking van de Bafta Awards wordt ook de prijs voor Rising Star bekend gemaakt. Hiervoor kiest de Britse academie altijd voor acteurs en actrices die een opmerkelijke doorbraak hebben gemaakt in film of televisie in het afgelopen jaar.

Dit jaar zijn Elizabeth Olsen, Juno Temple, Andrea Riseborough, Alicia Vikander en Suraj Sharma genomineerd voor deze felbegeerde prijs. Dat meldt de Britse Vogue.

De eerdere edities hebben al bewezen dat diegene die met de Rising Star Award naar huis gaat, een succesvolle carrière te wachten staat. Kristen Stewart, Eva Green en Tom Hardy zijn slechts enkele van de namen die met de eer mochten gaan lopen. De winnaar zal bekend gemaakt worden tijdens de uitreiking van de Bafta awards op 10 februari. (RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content