Geautoriseerde film over Moeder Teresa in de maak

© Reuters

De allereerste geautoriseerde film over het leven van Moeder Teresa is in de maak. De prent zal ‘I Thirst’ heten en de Oscar-genomineerde screenwriter Keir Pearson, bekend van ‘Hotel Rwanda’, neemt het script voor zijn rekening.

Verschillende Amerikaanse media berichten dat de biopic ‘I Thirst’ geproduceerd zal worden door niemand minder dan Tony Krantz, ons allen bekend van de hitserie ’24’.

The Mother Teresa Center is ook een partner van het project en heeft dus officieel haar goedkeuring gegeven voor deze prent. Bovendien krijgen de makers vrije toegang tot alle archieven van de organisatie.

‘Als schrijver van het Oscar-genomineerde script van ‘Hotel Rwanda’ en het gevoelige script voor ‘Chavez’, is Keir Pearson de geschikte kandidaat voor dit project,’ licht Tony Krantz toe. De screenwriter bezoekt voor zijn research Kolkata in India en Tijuana in Mexico. Eind februari begint Pearson aan het script.

Moeder Teresa, geboren als Agnes Gonxha Bojaxhiu en van Albanese afkomst, werd in 2003 zalig verklaard door paus Johannes Paulus II. De katholieke zuster richtte de Missionarissen van de Naastenliefde op, een organisatie die zorg draagt voor de zieken en minderbedeelden.

Naast veel lof, kreeg Moeder Teresa echter ook heel wat kritiek vanwege haar ouderwetse visie op abortus, vriendschappen met dictators en het misbruiken van geld dat ze kreeg via goede doelen. Of de film ook aandacht aan deze kritische noten zal besteden, valt nog af te wachten.

De opnames zijn gepland voor eind 2014 en de release wordt voorzien voor de lente van 2015. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content