Franse acteur Michel Duchaussoy overleden

De Franse film- en theateracteur Michel Duchaussoy, oud-lid van de prestigieuze Comédie Française (van 1967 tot 1984), is aan een hartaanval bezweken. Hij werd 73.

Duchaussoy speelde in meer dan 150 films, waaronder meesterwerken van Louis Malle (“Milou en mai”), Bertrand Tavernier (“La vie et rien d’autre”), Claude Chabrol (“La femme infidèle”, “Que la bête meure”, “La Rupture”), Andrzej Zulawski (“L’important c’est d’aimer”), Patrice Leconte (“La veuve de saint-Pierre”), Alain Corneau (“Fort Saganne”) en Costa-Gavras (“Amen”). In de twee Grand Blond-komedies speelde hij de rol van kapitein Cambrai.

In zijn laatste filmrollen vertolkte Duchaussoy beroemde personages: stamhoofd Abraracourcix in de nieuwe, nog onuitgebrachte Asterix-film “God save Brittania” en president Francois Mitterrand in de tv-prent “L’affaire Gordji”. Voor zijn vertolking op de planken van koning Theseus in Jean Racine’s “Phèdre” (Phaedra) werd de in Valenciennes geboren acteur in 1983 bekroond met een Molière, de belangrijkste theaterprijs in Frankrijk.

Voor de Comédie Francaise speelde Duchaussoy de meest diverse rollen in stukken van Molière, Corneille, Pirandello, Marivaux, Feydeau en absurdist Eugène Ionesco. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content