Franse acteur Claude Brasseur overleden

© Getty

De Franse acteur Claude Brasseur, een van de bekendste gezichten van de Franse film, is vandaag op 84-jarige leeftijd overleden. Dat meldde zijn agent, Elisabeth Tanner.

Brasseur werkte sinds de jaren vijftig mee aan meer dan 150 film- en televisieproducties. Hij is bekend van zijn rollen in tv-series als ‘Les nouvelles aventures de Vidocq’ (1971-1973) of films als ‘Band à part’ (1964) van regisseur Jean-Luc Godard.

Décès de Claude Brasseur : retour sur ses plus grands succèsLe Pointhttps://www.youtube.com/c/lepointvideo1132001.0YouTubehttps://www.youtube.com/360480https://i.ytimg.com/vi/mBVbmk9IUXQ/hqdefault.jpg

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Hij was daarnaast geïnteresseerd in de autosport. Zo won hij als copiloot van de voormalige Belgische formule 1-piloot Jacky Ickx de rally Parijs-Dakar.

Brasseur wordt bij zijn vader, acteur Pierre Brasseur, begraven op begraafplaats Père-Lachaise in Parijs. Hij zou niet overleden zijn aan COVID-19.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content