Frans-Belgische film ‘Ernest & Celestine’ krijgt Engelstalige versie

‘Ernest & Celestine’, een animatiefilm geregisseerd door de Belgen Stéphane Aubier en Vincent Patar en de Fransman Benjamin Renner, werd zopas geselecteerd voor een Oscar. Deze nominatie gaf de film heel wat ruchtbaarheid. Zo komt er nu een Engelstalige versie van de film in Amerika uit.

De stemmen van de Engelstalige versie van Ernest & Celestine worden ingesproken door enkele bekende Amerikaanse acteurs. Zo tekenden Lauren Bacall, Forest Steven Whitaker en William Hall Macy jr. voor de film.

Bacall is bekend als de leading lady van de film noir en werd bekend met ‘The Big Sleep’ en ‘Dark Passage’. Ze werd bekroond als een van de 25 grootste vrouwelijke sterren aller tijden en is met haar 90 jaar nog steeds actief in de filmwereld. Forest Steven Whitaker – die ook een stem voor zijn rekening nam in de animatiefilm – won als acteur meer dan dertig filmprijzen waaronder een Academy Award, een BAFTA Award en een Golden Globe voor zijn rol in The Last King of Scotland. Een andere grote ster is William Hall Macy jr. die doorbrak met zijn hoofdrol in de film Fargo van de Coen broers en zijn rol van dr. David Morgenstern in de televisieserie ER.

‘Ernest & Celestine’ is een Frans-Belgisch Luxemburgse coproductie. Het is in de eerste plaats het project van de Fransman Benjamin Renner, maar de Belgische inbreng is groot. De Franse regisseur riep de hulp in van Belgen Stéphane Aubier en Vincent Patar die hun kunde al bewezen met de animatiefilm ‘Paniek in het Dorp’. Bovendien is de film gebaseerd op de kinderboeken van de Brusselse schrijfster Gabrielle Vincent die in 2000 overleed.

De film verhaalt over de onwaarschijnlijke band tussen Celestine, een dromerige en artistieke muis, en de poëtische en muzikale beer Ernest. Hun vriendschap gaat in tegen alle regels van de natuur waar muizen en beren nooit contact hebben. Deze parabel over vooroordelen wist een groot publiek te overtuigen en belooft nu ook een Engelstalig publiek in te palmen. De film wordt voor het eerst vertoond op 28 februari in LA en op 14 maart in New York. Vanaf dan verschijnt de film ook elders in de Verenigde Staten. (MM)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content