Fototentoonstelling nieuwe film Vandekeybus in Antwerpen

Vanaf donderdag 24 januari kan je al een voorproefje krijgen van Galloping Mind, de nieuwe film van Wim Vandekeybus. De Ingrid Deuss Gallery in Antwerpen toont een fotoselectie van het project.

Wim Vandekeybus, gerenommeerd choreograaf en regisseur, reisde voor Galloping Mind naar Roemenië. “Het is een echt paardenland én cinematografisch sterk”, vertelt Vandekeybus. “Dat was perfect voor het verhaal.” De film vertelt over een tweeling die bij hun geboorte gescheiden wordt. Het meisje groeit op bij de verpleegster die haar steelt, de jongen groeit op in een straatbende. Tien jaar later kruisen hun wegen en zo ontdekken ze hun verleden en gemeenschappelijk lot dat ze niet zomaar kunnen afschudden.

Voor de fototentoonstelling rond Galloping Mind stelde Ingrid Deuss een eigen keuze van beelden samen. De foto’s zijn analoge beelden die Vandekeybus op zijn reis inspireerden. “Ik heb mijn eigen selectie samengesteld op basis van kunstbeelden”, vertelt Ingrid Deuss. “Voor mij moesten ze een zekere gelaagdheid en emotie hebben en in de lijn van de galerij passen.”

De opnames voor Vandekeybus’ nieuwe film leken even op de helling te staan maar met de hulp van investeerders zal Galloping Mind nu toch gedraaid kunnen worden. De Ingrid Deuss Gallery probeert alvast het project te steunen met deze driedaagse fototentoonstelling. Alle werken kunnen er gekocht worden. “Ik zoek coproducenten die in mijn werk geloven”, zegt hij. “In ruil voor een investering krijgen zij een foto.”

Wim Vandekeybus is een Belgische regisseur, choreograaf en fotograaf die bekend en gelauwerd werd met dansvoorstellingen als What The Body Does Not Remember, waarmee hij in New York de gerenommeerde Bessie Award won, en Les Porteuses de Mauvaises Nouvelles. Naast choreografieën maakte hij verschillende films en fotoreeksen en werkte samen met muzikanten als David Byrne, Mauro Pawlowski en Arno.

Met Galloping Mind kruipt hij opnieuw achter de camera. De prent zou deze zomer gefilmd worden en begin 2015 klaar moeten zijn. (MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content