Focus Trakteert Extra: Le voyage extraordinaire

Win 60 duotickets voor de avant-première van de docu Le voyage extraordinaire (het verhaal van de restauratie van de gelijknamige iconische stille film van de Franse filmpionier George Méliès uit 1902).

Martin Scorsese bracht in Hugo al een prachtig eerbetoon aan George Méliès, maar voor wie zich verder wil verdiepen in leven en werk van de Franse filmpionier, komt binnenkort de documentaire Le voyage extraordinaire in de zalen. Die vertelt het verhaal van de restauratie van Le voyage dans la lune, de iconische stille film van Méliès uit 1902.

Vlak na WOI vernietigde de regisseur, die financieel helemaal aan de grond zat, het grootste deel van de negatieven van zijn films. In de jaren negentig werd er in een privécollectie in Barcelona echter nog een exemplaar van Le voyage dans la lune teruggevonden, en dat werd in de afgelopen jaren zorgvuldig gerestaureerd en ingekleurd.

In Le Voyage extraordinaire wordt getoond hoe Meliès’ film opnieuw tot leven werd gewekt en vertellen mensen als Jean-Pierre Jeunet, Michel Gondry en Tom Hanks over hun liefde voor Méliès en zijn rol in de filmgeschiedenis. Samen met de vertoning van de documentaire krijg je natuurlijk ook het resultaat van al die arbeid te zien, het hernieuwde Le voyage dans la lune, waarvoor de Franse groep Air een soundtrack schreef.

Wedstrijd

Wij hebben 35 duotickets voor de avant-première op 17/4 in de Brusselse Bozar, in het bijzijn van regisseur Eric Lange en conservator en restaurateur Serge Bromberg, en nog eens 25 duotickets voor de vertoning op 18/4 in de Studio Skoop in Gent.

KLIK HIER EN WIN FILMTICKETS

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content