Flamin’ Hot Cheetos, het chipsmerk dat zo hip is dat het zijn eigen film krijgt

Jozefien Wouters
Jozefien Wouters Freelancejournaliste

De chips krijgen een eigen biopic.

De feiten

Oké, éígenlijk is het bedenker Richard Montañez (foto hieronder) die een biopic krijgt. Dat klinkt willekeuriger dan het is. Er valt namelijk wel wat te vertellen over Montañez. De Mexicaanse immigrant werkte in de jaren tachtig als conciërge in de Amerikaanse snackfabriek Frito-Lay toen hij als tijdverdrijf begon te experimenteren met een portie mislukte Cheetos en er wat chilipoeder op gooide. De rest is geschiedenis. Intussen heeft de man een topfunctie bij PepsiCo en geeft hij lezingen over het belang van inclusie in de sector.

Flamin' Hot Cheetos, het chipsmerk dat zo hip is dat het zijn eigen film krijgt

Wij gokken alvast dat zijn biopic – Flamin’ Hot, geregisseerd door Eva Longoria – een hit wordt. Niet alleen vanwege het American dream-verhaal, maar ook omdat mensen verbazingwekkend extremistisch zijn als het op Flamin’ Hot Cheetos aankomt. Die chips moeten van de meest aanbeden snacks ter wereld zijn. Katy Perry vierde ooit Halloween verkleed als een Flamin Hot Cheeto, inclusief chipshandtas (foto hiernaast), bedroompopster Clairo scoorde een internethit met het nummer Flamin’ Hot Cheetos en professioneel excentriekeling Oliver Tree ligt in de videoclip bij Movement in een bad vol hete chips (foto daarnaast). Tijdens de New York Fashion Week gingen Cheetos de catwalk op. Modeketen Forever 21 sloeg zelfs de handen ineen met het merk voor een volledige Flamin’ Hot Cheetos-collectie. Er zijn Flamin’ Hot-restaurants, -Redditpagina’s, -memes, -challenges en -fanfictie. ‘Cheetos is meer dan een snackmerk, het is een levensstijl’, klinkt het bij Frito-Lay. Dat is niet eens overdreven.

Dat gezegd zijnde is Flamin’ Hot Cheetos ook een controversiële snack. Vorig jaar belandde soundcloudrapper Lil Xan in het ziekenhuis door een overdosis pikante chips. ‘Flamin’ Hot Cheetos are one hell of a drug’, waarschuwde hij achteraf. Aanvankelijk werd daar wat lacherig om gedaan, maar enige research toonde aan dat hij gelijk had. Volgens experts is de snack zo verslavend dat er regelmatig kinderen met pijnlijke maagontstekingen in het ziekenhuis belanden. Een Amerikaanse tiener moest zelfs haar galblaas laten verwijderen. Leest als het script van een Oscarfilm, als u het ons vraagt.

Flamin' Hot Cheetos, het chipsmerk dat zo hip is dat het zijn eigen film krijgt

De trivia

– In 2017 kocht iemand op eBay voor net geen honderdduizend dollar een Flamin’ Hot Cheeto in de vorm van Harambe, een gorilla die een jaar eerder was neergeschoten in de Cincinnati Zoo nadat hij een peuter had aangevallen. Volgens sommigen zou de ziel van de gorilla verder leven in de persoon die de Cheeto eet.

Flamin' Hot Cheetos, het chipsmerk dat zo hip is dat het zijn eigen film krijgt

– Gwen Stefani vierde vorig jaar Thanksgiving met een kalkoen gepaneerd in Flamin’ Hot Cheetos. Blijkt een ding te zijn.

Flamin' Hot Cheetos, het chipsmerk dat zo hip is dat het zijn eigen film krijgt

– Eerder dit jaar lanceerde Doritos zijn eigen Flamin’ Hot Nacho-smaak. En dus kwam mascotte Chester Cheetah met een disstrack aan het adres van zijn nieuwe concurrent. ‘Remember I’m flamin’ hot, and you’re flamin’ not’, rapt de zelfverklaarde ‘OG in the snack game’.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content