Filmtip: The Chase @ Arenberg

Een jaar voordat Arthur Penn in Hollywood een aardschok veroorzaakte met het gangsterdrama Bonnie & Clyde wist hij de gemoederen al danig op te hitsen met deze compromisloze afrekening met geweldgeil en populistisch Amerika.

The Chase (Arthur Penn, 1966)

Zondag 21 augustus – Ecran Total, Arenberg Brussel, 18u50

Een jaar voordat Arthur Penn in Hollywood een aardschok veroorzaakte met het gangsterdrama Bonnie & Clyde wist hij de gemoederen al danig op te hitsen met deze compromisloze afrekening met geweldgeil en populistisch Amerika. Daarvoor baseerde Penn zich op het toneelstuk van Horton Foote dat toont hoe een sheriff (Marlon Brando) onder vuur komt te liggen wanneer hij een ontsnapte crimineel (Robert Redford) tracht te beschermen tegen een losgeslagen, op wraak beluste meute. Een zuiders en nog altijd zeer actueel zedendrama vol seksuele frustratie, sluimerend racisme en burgerlijke paranoia, met prima bijrollen voor Jane Fonda, Angie Dickinson en Robert Duvall.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content