Filmtip: Lenny @ Cinematek

Methodbeest Dustin Hoffman kruipt vol overgave in de huid van de controversiële komiek Lenny Bruce die zich in 1966 met een overdosis morfine de eeuwigheid inspoot.

Lenny (Bob Fosse, 1974)

Dinsdag 16 augustus – Cinematek 19u

Bob Fosse brengt in deze biopic hommage aan de joodse stand-up komiek Lenny Bruce die zijn carrière in de forties en fifties begon in variététheaters, maar met zijn ongezien scherpe routines uitgroeide tot een boegbeeld van de Amerikaanse tegencultuur. Politiek, patriottisme, religie, abortus en drugs: geen enkel onderwerp was voor Bruce taboe wat resulteerde in een reeks arrestaties vanwege obsceniteiten. Methodbeest Dustin Hoffman kruipt vol overgave in de huid van de controversiële komiek die zich in 1966 met een overdosis morfine de eeuwigheid inspoot, terwijl Fosse het leven en de carrière van Bruce overloopt in een semidocumentaire interviewstijl. Een tijdloze cultfilm over een tijdloze cultheld.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content