Filmselecties en jury Brussels Film Festival bekendgemaakt

© Belga

De officiële competitie van het komende Brussels Film Festival, van 8 tot en met 16 juni in Flagey en Bozar, bevat twaalf films. Ook de samenstelling van de jury is bekendgemaakt.

De tiende editie van het Brussels Film Festival vindt dit jaar plaats van 8 tot en met 16 juni in Flagey en Bozar. De officiële competitie bevat twaalf films die in de running zijn voor een totaalprijs van 45.000 euro, waaronder 10.000 euro voor de Golden Iris Award voor beste film.

Jury

De jury is samengesteld uit regisseur Frédéric Fonteyne, actrice Tania Garbarski, regisseur Peter Greenaway, regisseur Edouard Molinaro, regisseur Koen Mortier, actrice Mireille Perrier en acteur Bernard Yerles. Dit jaar is er ook een opening voor producties uit de hele wereld.

De sectie “Premières” bestaat uit “Quand je serai petit” van Jean-Paul Rouve, “Trishna” van Michael Winterbottom, “Paris Manhattan” van Sophie Lellouche, “The deep blue sea” van Terence Davies en “To Rome with love” van Woody Allen. Bovendien biedt de sectie “De Panorama” de mogelijkheid om nieuwe Europese producties te ontdekken.

Openluchtprojecties

Zoals elk jaar zijn er ook de gratis openluchtprojecties op het Heilig Kruisplein. De films “Les géants” van Bouli Lanners en “Hasta la vista” van Geoffrey Enthoven en twee film-concerten: “Golem” van Paul Wegener door NLF3 en “The prisoner” van George Markstein door NeirdA&Z3ro.

Voor de kortfilm-competitie zullen twaalf Belgische films in de running zijn voor een totaalprijs van 3.400 euro. In de nieuwe sectie “Music Docs” worden ten slotte zes muziekdocumentaires geprojecteerd.

Om het 10-jarige bestaan van het festival in Flagey te vieren, vindt op zaterdag 9 juni een groot feest plaats met een concert. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content