Filmrecensie ‘Gravity’: Entertainende 3D-trip tussen de sterren

George Clooney en Sandra Bullock slaan op drift boven de Aarde in ‘Gravity’, Alfonso Cuarons survivalthriller in outer space.

Zeven jaar hebben we moeten opwachten op een opvolger voor Alfonso Cuarons geweldige doemparabel Children of Men, maar eindelijk is hij er. Op kilometers boven de Aarde nog wel, mét George Clooney en Sandra Bullock in de enige, twee rollen én in live action 3D.

In deze sciencefictiontrip mogen beide Hollywoodsterren een ruimtepak aantrekken om in opdracht van de NASA herstellingen uit te voeren aan de Hubble telescoop, maar lang duurt het niet vooraleer de twee, na een botsing met ruimteafval, op drift slaan en moeten vechten om te overleven.

Zoals steeds tracht Cuaron zoveel mogelijk suspense in één enkele, lang aangehouden en digitaal aan elkaar gelaste take te droppen en ook nu weer toont de maker van Y tu mama tambien, Children of Men en Harry Potter 4 zich een begenadigd vakman. Dat zijn ruimteavontuur inhoudelijk weinig gewicht heeft – Solaris of A Space Odyssey this surely ain’t – en weinig meer is dan een hindernissenparcours in het luchtledige met Clooney in Buzz Lightyear-modus is dan ook geeneens zo erg.

Cuaron houdt er tenminste de vaart in, pakt halverwege uit met een (commercieel) gedurfde plottwist die je niet ziet aankomen en zelfs Sandra Bullock (en niet de aanvankelijk gecastte Marion Cotillard) kan weinig schade aan zijn onderhoudende popcornmissie toebrengen aangezien ze in een ruimtepak opgesloten zit en vooral binnen en buiten kaduuke ruimtecapsules naar lucht moet zien te happen. Een entertainende en goed gemaakte 3D-trip tussen de sterren. Niks meer. Niks minder.

Dave Mestdach

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content