Filmposter van Dominique Derudderes ‘Flying Home’ met Jamie Dornan

Jamie Dornan, bekend van de Britse serie ‘The Fall’ en binnenkort te zien als Christian Grey in de verfilming van ’50 Shades of Grey’, siert de affiche van ‘Flying Home’, de nieuwe film van Dominique Deruddere.

Jamie Dornan, bekend van de Britse serie ‘The Fall’ en binnenkort te zien als Christian Grey in de verfilming van ’50 Shades of Grey’, siert de affiche van ‘Flying Home’, de nieuwe film van Dominique Deruddere.

Naast de Ierse acteur hebben ook tegenspeelster Charlotte Debruyne, Jan Decleir, Josse De Pauw en Viviane De Muynck een rol.

De Vlaamse regisseur Dominique Deruddere woont al enkele jaren in Los Angeles, waar hij op een dag op zijn rug lag te lezen en een vlucht duiven in formatie zag overvliegen. ‘Ik dacht dat ik aan het hallucineren was’, zei hij eerder in Knack Focus, maar het inspireerde hem wel om er een film over te maken.

‘Flying Home is in de eerste plaats duiven die weer naar huis vliegen’, aldus Deruddere. ‘Het is het verhaal van een steenrijke sjeik die een Vlaamse prijsduif wil kopen en een New Yorkse gezant stuurt om te onderhandelen met de duivenmelker.’

De rol van de Vlaamse duivenmelker heeft hij geschreven met Jan Decleir in het achterhoofd. Maar de eigenlijke hoofdrol is voor Jamie Dornan, die de New Yorkse onderhandelaar speelt. ‘Dornan heeft het talent en de looks om het te maken’, zegt hij. De acteur, eerder te zien in onder meer Sofia Coppolas ‘Marie Antoinette’, is alleszins goed op weg. Zijn rol als Christian Grey in de filmadaptatie van de zinnenprikkelende bestseller ‘Fifty Shades Of Grey’, naast Dakota Johnson, zal hem geen windeieren leggen.

Deruddere debuteerde met ‘Crazy Love’, een Vlaamse bewerking van drie verhalen van schrijver Charles Bukowski. Opvolger ‘Wait Until Spring, Bandini’, een harmonieuze familiekroniek met Joe Mantegna, Ornella Mutti en Faye Dunaway, betekende voor de regisseur de internationale doorbraak. Om mysterieuze redenen ging het echter daarna bergaf. Met ‘Iedereen Beroemd’ kon hij in 2001 nog wel een Oscarnominatie voor beste buitenlandse film in de wacht slepen, maar het werd geen onvervalste Vlaamse kaskraker.

De première van ‘Flying Home’ is voorzien op 2 april. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content