Filmgeesten

Er is al heel lang sprake van een derde Ghostbusters-film – al sinds de tweede in 1989 een kassucces werd eigenlijk – maar de fans zullen toch nog even moeten wachten. Welke sequels lieten minstens even lang op zich wachten?

Er is al heel lang sprake van een derde Ghostbusters-film – al sinds de tweede in 1989 een kassucces werd eigenlijk – maar de fans zullen toch nog even moeten wachten. In een interview in The Telegraph vertelde scenarist en hoofdrolspeler Dan Akroyd namelijk dat het derde deel zo goed als op de rails staat, ware het niet voor één klein detail: acteur Bill Murray weigert halsstarrig nog eens op te draven.

Om te bewijzen dat je de hoop nooit mag verliezen hieronder enkele sequels die minstens even lang op zich lieten wachten als Ghostbusters 3. Ook al was het feit dat ze uiteindelijk toch nog gemaakt werden niet altijd even heuglijk.

Psycho II (1983) – Vertraging: 23 jaar

Een paar jaar na Alfred Hitchcocks dood werd er een sequel op zijn bekendste film gedraaid, met Anthony Perkins opnieuw in de rol als Norman Bates, die na 22 jaar uit een psychiatrische instelling ontslagen wordt. In 1986 en 1990 volgden nog twee delen.

The Color of Money (1986) – Vertraging: 25 jaar

De biljartfilm van Martin Scorsese was een vervolg op The Hustler uit 1961, waarin Paul Newman de vingervlugge poolspeler Fast Eddie Felson speelde. In het origineel was Felson nog zelf de ambitieuze jonge biljarter, in het vervolg ontfermde hij zich over poulain Vincent Lauria (Tom Cruise).

A Dangerous Man: Lawrence after Arabia (1990) – Vertraging: 28 jaar

Het onofficiële vervolg op de klassieker Lawrence of Arabia, gemaakt voor tv. Iets minder episch dan het origineel, aangezien T.E. Lawrence (Ralph Fiennes) hier niet over de woestijnvlaktes draaft, maar na het einde van WOI op de vredesconferentie in Parijs het lot van de Arabische kolonies gaat bepleiten.

TRON: Legacy (2010) – Vertraging: 28 jaar

CGI-pionier Tron uit 1982 was geen kassucces, maar groeide door de jaren heen tot een cultfilm uit. Logischerwijze begon Disney dus toch plannen voor een sequel te maken. Het eerste scenario werd geschreven in 1999, maar het duurde nog een dik decennium voor Legacy het licht zag.

Bambi II – Vertraging: 64 jaar

Het record dat Murray en co moeten breken, staat op naam van een lief klein hertje. Ruim een halve eeuw nadat miljoenen kinderhartjes in stukken braken bij de dood van Bambi’s moeder, verscheen de sequel, waarin verteld werd hoe het hertje daarna opgroeide. (SW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content