Filmfestival Venetië maakt haar jurysamenstelling bekend

Nina Hoss © Reuters

Onder meer avant-gardemuzikante Laurie Anderson en actrices Nina Hoss, Gemma Arterton en Chiara Mastroianni maken deel uit van de jury in diverse luiken tijdens het filmfestival van Venetië.

De organisatoren van het prestigieuze filmfestival van Venetië hebben de samenstelling van de diverse festvaljury’s bekendgemaakt. Voor het competitieluik bestaat die jury uit de Amerikaanse avant-gardemuzikante Laurie Anderson, de Amerikaanse cineast Joshua Oppenheimer, de Engelse actrice Gemma Arterton, de Italiaanse schrijver Giancarlo De Cataldo, de Duitse actrice Nina Hoss, de Franse actrice Chiara Mastroianni, de Venezolaanse regisseur Lorenzo Vigas en de Chinese actrice-zangeres-regisseuse Zhao Wei.

Vigas won vorig jaar de Gouden Leeuw met zijn prent “Desde allà” (From Afar), over een homoseksueel van middelbare leeftijd die de straten van Caracas afschuimt op zoek naar jonge partners. Juryvoorzitter is, zoals reeds bekend, regisseur Sam Mendes

Juryvoorzitter voor de sectie Orrizonti (Horizonten) is de Franse cineast Robert Guediguian; voor de sectie Debuutfilms is dat de Italiaanse acteur-regisseur Kim Rossi Stewart. De selectie voor het festival, dat dit jaar loopt van 31 augustus tot 19 september, wordt donderdag op een persconferentie bekendgemaakt.

De openingsfilm is al bekend: “La La Land” met Ryan Gosling en Emma Stone. Regisseur is Damien Chazelle, bekend van het indrukwekkende “Whiplash”. In het aanbod zitten vermoedelijk ook de nieuwste films van Tom Ford en Denis Villeneuve.

De Mostra is dit jaar aan haar 73e editie toe. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content