Filmfestival van Cannes in cijfers

Van 16 tot 27 mei begeven ‘les riches et célèbres’ zich weer op de rode loper van het 65e filmfestival van Cannes. Enkele cijfers om warm te lopen voor ’s werelds bekendste filmevent.

1 Jane Campion won voor The Piano (1993) tot nu toe als enige vrouw de Gouden Palm. Blijkbaar blijft vrouwenemancipatie in Cannes beperkt tot zonnebaden in bikini.

1.56 De verhouding tussen het aantal volgers van het festival op Facebook en Twitter. Facebook wint de dans der sociale media met 23.200 likes.

2 De totale lengte van de rode loper in kilometers. Een handige tactiek om Michael Moore van het festival te weren.

6 Aantal regisseurs die twee keer de Gouden Palm wonnen.

15% Het percentage van de jaarlijkse omzet die de hotels in Cannes op twee weken festival maken.

18 Aantal keer dat de hoofdprijs naar een Amerikaanse film ging – na de landing in Normandië was Cannes aan de beurt.

24 Waarde van de Gouden Palm in karaat.

26 Leeftijd van regisseur Steven Soderbergh toen hij als jongste regisseur ooit de Gouden Palm won voor Sex, Lies, and Videotape.

1779 Aantal films waaruit de officiële selectie gekozen werd.

1946 Jaar dat het Festival voor het eerst werd georganiseerd. Het had in 1939 al moeten plaatsvinden, maar een verlengd verblijf van de Duitsers strooide roet in het eten.

3878 het aantal journalisten dat in 2011 aanwezig was. Say cheese!

24.000 Zoveel planten worden er neergepoot voor aanvang van het festival. Wie heeft er eigenlijk een rode loper nodig met zoveel groen?

20.000.000 Jaarlijks budget van het festival. De Franse burger is zo vriendelijk om hier telkens de helft van neer te tellen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content