Filmfestival Gent pakt uit met documentaire van 15 uur over filmgeschiedenis

Met twee marathonvertoningen van de 15-delige documentaire ‘The Story of Film: An Odyssey’, goed voor 15 uur kijkplezier, verwent het Filmfestival Gent de ‘echte cinemafans’ tijdens zijn 39ste editie.

Volgens artistiek directeur Patrick Duynslaegher is ‘The Story of Film: An Odyssey’ een must voor filmstudenten en cinefielen, maar ook voor elke filmliefhebber die met het verleden en de toekomst van het filmmedium begaan is.

‘De filmmaker en filmjournalist Mark Cousins neemt ons 915 minuten lang mee op een epische odyssee door de wereld en de historiek van de film’, aldus Duynslaegher.

‘Dit is geen documentaire over budgetten, box office en blockbusters, maar een absoluut meeslepende reis door de meest innovatieve films uit de filmgeschiedenis en de huidige cinema. De regisseurs die erin opgevoerd worden, zijn degenen die strijden voor de ziel van de cinema.’

Regisseur Mark Cousins werkte meer dan vijf jaar aan de documentaire die vier continenten beslaat, twaalf decennia en meer dan duizend films en de geschiedenis vertelt vanaf de stomme film tot aan het huidige digitale tijdperk.

Het volledige programma van vijf episodes wordt twee keer getoond in KASKcinema, gespreid over telkens twee dagen (10 & 11 en 15 & 16 oktober), met inbegrip van een warme maaltijd de beide avonden. De prijs voor een volledig programma van twee dagen is 40 euro. Tickets zijn vanaf 26 september te koop via de website van het filmfestival. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content